Om muser og menn

Om muser og menn - Marta Breen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marta Breen
DIMENSJON
4,86 MB
FILNAVN
Om muser og menn.pdf
ISBN
8069508033399

BESKRIVELSE

Hvor eksentrisk kan en kvinne være før hun avskrives som gal? Ikke så veldig, konkluderer Marta Breen. Kvinnekampen har i stor grad handlet om å bryte seg inn i menns lukkede rom - enten det er arbeidslivet, politikken, utelivet, idretten eller kunsten. De kvinnene som har gått foran og sparket inn dørene, har ofte gjort det med store personlige omkostninger. Med utgangspunkt i sitt eget liv som forfatter og debattant tar Marta Breen for seg historien om kvinner i offentligheten, og skriver om den evige kampen for å skaffe seg et eget rom. Om eksentriske kulturmenn - av begge kjønn. Om Ingmar Bergman, Amalie Skram og Bjørn Afzelius. Om groupies, muser og stalkere. Om det mannlige blikket, brystvorter og viktigheten av å ha nok vin.

Med utgangspunkt i sitt eget liv som forfatter og debattant tar Marta Breen for seg historien om kvinnelige kunstnere. Hun skriver om kampen fo Utdrag fra «Om muser og menn» «Førti år senere mener noen at likestillingen er gått for langt.

Gi meg trettisekunderspitchen! - Stikkordet er rom. Jeg utforsker rommet rundt kvinner og rommet rundt menn. I sin nye bok framstår forfatteren og debattanten Marta Breen som er en moderat feminist med bred appell.

RELATERTE BØKER