Når helse blir en vare

Når helse blir en vare - Olaug S. Lian | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olaug S. Lian
DIMENSJON
3,70 MB
FILNAVN
Når helse blir en vare.pdf
ISBN
8032893783761

BESKRIVELSE

Hvordan kan det ha seg at dess flinkere vi blir til å helbrede sykdommer og dess flere helsearbeidere vi får per innbygger, dess sykere blir befolkningen som helhet? Medisinens ansvarsområde utvides, det skapes et økende gap mellom tilbud og etterspørsel etter helsetjenester. For å minke dette gapet skal sykehus og andre helseinstitusjoner omgjøres til helsefabrikker som produserer og selger sine varer i konkurranse med andre. Er markedet løsningen på prioriteringsproblemene? Når helse blir en vare er skrevet for studenter innen medisin og helsefag. Den vil også egne seg for studenter i sosiologi og statsvitenskap og andre som har interesse for helsevesenet, helsepolitikken eller omstillinger i offentlig sektor mer generelt.

Pris kr 499. Hvordan kan det ha seg at dess flinkere vi blir til å helbrede sykdommer og dess flere helsearbeidere vi får per innbygger, dess sykere blir befolkningen som helhet? Nå gjelder det å finne ut hvordan vi kan ta i bruk denne kunnskapen i tjenestene våre.

-En viktig årsak til dette kan være at vi lenge har satset på helse - noe vi nå høster gevinsten av. Vi har et godt allment helsevesen, og sammenlignet med mange andre land har vi også et høyt utdanningsnivå blant den eldre generasjonen. For å avgrense risikoen for koronasmitte på sjukehuset, har Helse Førde innført streng tilgangskontroll.

RELATERTE BØKER