Kain

Kain - José Saramago | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
José Saramago
DIMENSJON
3,9 MB
FILNAVN
Kain.pdf
ISBN
1574520867284

BESKRIVELSE

«Menneskenes historie er historien om deres misforståelser i forholdet til Gud - han forstår ikke oss, og vi forstår heller ikke ham.» José SaramagoNobelprisvinneren José Saramago døde 18. juni 2010. Han var nettopp ferdig med det som skulle bli hans siste bok: Kain. Han følger opp tråden fra Klosterkrøniken og Jesusevangeliet. Han gir oss sitt høyst personlige syn på Bibelens historier. De fleste kjenner historien om Kain som slo i hjel sin bror Abel: "I tro bar Abel fram for Gud et bedre offer enn Kain. Fordi Abel trodde, fikk han vitnesbyrd om at han var rettferdig, det vitnet Gud om da han ofret." Kain dreper sin bror, men hvem har egentlig skylden i at Kain ble en morder?Dette er en tettpakket roman,en historiefortelling på sitt beste.Kain er en betydningsfull bok fra en av verdens virkelig store forfattere - og en verdig avslutning på et fantastisk forfatterskap.

Kain dræbte sin broder Abel i misundelse over, at Gud modtog Abels offergave, men afviste Kains.. Efter drabet sagde Gud til Kain, at han for denne udåd skulle være fredløs og flygtning, men sagde samtidig, at ingen måtte slå Kain ihjel.Hvis nogen gjorde det, skulle det hævnes 7 gange. Kain følte det som om de ikke lenger brydde seg om ham.

# *på hebr. ligner dette ordet på navnet Kain.

RELATERTE BØKER