Byen som gikk i land

Byen som gikk i land - Morten Hammerborg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Hammerborg
DIMENSJON
5,83 MB
FILNAVN
Byen som gikk i land.pdf
ISBN
8306501075682

BESKRIVELSE

Haugesunds historie etter den andre verdenskrigen handler først og fremst om en by som forsøkte å gå i land. Silde- og skipsfartsbyen Haugesund skulle snu ryggen til havets lunefulle konjunkturer og bli det selvsagte politiske, økonomiske og kulturelle sentrum i en egen region kalt Haugalandet. Forfatteren forteller om utvidelsen av bykommunens grenser i 1950-årene, boligbyggingen i etterkrigstiden, arbeidet for jernbane og flyplass, den store handelen med omlandet, og utviklingen av festivalbyen Haugesund. Han avslutter historien om denne egenartede byen med å vise hvordan flukten fra havet bare delvis lyktes. Morten Hammerborg er professor i historie ved Høgskulen på Vestlandet, men arbeidet med denne boken har han utført ved UNI Research Rokkansenteret. Han har blant annet skrevet bøkene Skipsfartsbyen (2003), om Haugesunds skipsfartshistorie, og Byens skjulte årer, om vann og avløp i Bergen (2005, med Martin Byrkjeland).

12105 Haugesund_05.indd 1. 25.09.2017 13:50 Kjøp Byen som gikk i land fra Bokklubber Haugesunds historie etter den andre verdenskrigen handler først og fremst om en by som forsøkte å gå i land.

To uker senere fikk de et svar på hvordan viruset kan stoppes. Alle innbyggere i den italienske byen Vo, som ligger i kjernen av virusutbruddet, ble testet.

RELATERTE BØKER