De norske stavkirkene

De norske stavkirkene - Leif Anker | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Anker
DIMENSJON
12,59 MB
FILNAVN
De norske stavkirkene.pdf
ISBN
8537723079586

BESKRIVELSE

Boka presenterer alle de 28 stavkirkene i Norge, samt Vang stavkirke som ble kjøpt av kongen av Preussen på midten av 1800-tallet, og senere oppført i det daværende tyske Schlesien, nå en del av Polen. Stavkirkene presenteres også med etterreformatorisk inventar og dekor som er med å gi dem deres helt særegne stemning.

Dahl var av dem som gikk i spissen for å vekke en nasjonal bevissthet om verdien av den norske bygningsarven.Norske forskere har i samarbeid med dyktige håndverkere konstruert en kopi av en stavkirke og dens alterutsmykning ned til minste detalj. De norske stavkirkene (Historie) listet siden 23.05.2020 17:22 Ola Storsletten- En arv i tre- De norske stavkirkene- Oslo 1993, innbundet stor bok i meget bra stand, vareomslaget med litt slitasje- rikt illustrert- 189 sider. Startside med nyttige pekere og siste nytt. Allesider.no har fått en liten oppgradering.

Overvåke. Borgund stavkirke er en stavkirke på Borgund i Lærdal kommune, Sogn og Fjordane. Borgund er den best bevarte av de norske stavkirkene.

RELATERTE BØKER