Bunadsliv; frå handsaum til industri

Bunadsliv; frå handsaum til industri - Åse Vigdis Festervoll | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åse Vigdis Festervoll
DIMENSJON
3,12 MB
FILNAVN
Bunadsliv; frå handsaum til industri.pdf
ISBN
1253312358714

BESKRIVELSE

Det er skrevet mange bøker om bunader. I denne boken er bunaden satt inn i et overordnet samfunnsperspektiv, og presentert ut fra tema som næring, utflagging, kunnskap, opplæring, erfaring, kvalitet, formidling, mote, lokal identitet og bruk. Med disse innfallsvinklene som utgangspunkt ser man fort at det er flere motstridende utviklingstrekk i bunadsarbeidet. Forfatteren om boken: «Bunadsnæringa er ein stor næring og bunaden ein levande kulturarv, brukt og verdsett. Det store spørsmålet er korleis vi skal få til ei berekraftig vidareføring inn i framtida. Boka er ikkje ein total gjennomgang av dei tema som er omtala, men eit forsøk på ei breiare og meir heilskapleg synleggjering av bunadsfeltet sine mange aktørar, interessentar, moglegheiter og utfordringar. Det blir reist fleire spørsmål enn det er var på. Innfallsvinklar og problemstillingar forsøker å famne dei overordna utfordringane som er felles for arbeidet med bunader i heile Norge. Sunnfjordbunadene vert brukt som eksempel på korleis samfunnstrendar og enkeltpersonar har påverka og endra vårt syn på, og arbeid med folkedrakter og bunader.»

Men allikevel så fin! Jeg har selvsagt vært ute og luftet bunaden. Bunadsliv - frå handsaum til industri. kr 380,00.

Boka forsøkjer å famne dei overordna tema som er felles for arbeidet med bunader i heile Noreg. 30. november ble boka «BUNADSLIV.

RELATERTE BØKER