Måløyraidet 1941

Måløyraidet 1941 - Frode Lindgjerdet | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Lindgjerdet
DIMENSJON
5,23 MB
FILNAVN
Måløyraidet 1941.pdf
ISBN
3402434436259

BESKRIVELSE

Den 27. desember 1941 angrep en britisk kommandostyrke, sammen med deler av Kompani Linge, Måløy og Sør-Vågøy. Hensikten var å foreta nålestikkangrep langs norske kysten og på den måten knytte tyske styrker til kystområdene, i stedet for å sende dem til fronten i Europa og Sovjet. Til sammen 576 kommandosoldater med betydelig støtte fra luft- og sjøstridskrefter angrep de tyske stillingene i området. Den norske avdeling ble ledet av kaptein Martin Linge, som falt under angrep på det tyske hovedkvarter i Ulvesund hotell. Landgangsstyrken hadde 18 falne, de tyske tap var ca. 150. 98 tyske fanger og fire NS-medlemmer ble brakt til Storbritannia. 77 andre norske fulgte med etter eget ønske. 9 skip i tysk fart ble senket, en rekke tyske militæranlegg ødelagt, dessuten bl.a. sildolje- og hermetikkfabrikker. 96 bygg ble skadd, over 20 helt nedbrent.Fotografier - illustrasjoner - malerier - 3D fugleperspektiv - kart

Den 27. desember 1941 angrep en britisk kommandostyrke, sammen med deler ... Her finner du svar på dine spørsmål: Kundeservice Annonsere på Filmweb?.

Foto ... Måløyraidet (Operation Archery) var et raid mot tyske styrker på Vågsøy i Sogn og Fjordane.Det ble gjennomført 27. desember 1941 av SOE, med deltagelse fra Noric 1, senere kjent som Kompani Linge.Raidet var kombinert med andre raid mot Lofoten, Operation Anklet, som hovedsakelig var en avledningsmanøver..

RELATERTE BØKER