Fjernsynsvalgkampen

Fjernsynsvalgkampen - Sigurd Allern | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigurd Allern
DIMENSJON
8,20 MB
FILNAVN
Fjernsynsvalgkampen.pdf
ISBN
1297098307877

BESKRIVELSE

Valgsendingene i norsk fjernsyn har gjennomgått en markant forandring siden de første sendingene gikk på lufta i 1961. I løpet av et halvt århundre har vilkårene for den offentlige samtalen endret seg dramatisk både når det gjelder forholdet mellom partier og velgere og medienes roller som kanal, arena og aktør. Det har foregått et viktig maktskifte mellom journalister og politikere. Mens de første valgsendingene var parti. og politikerstyrt, ble sendingene gradvis preget av journalistikkens profesjonalisering. I dag insisterer NRK og TV2 på å bestemme både hvilke partier som skal delta i programmene og hvilke politikere som får representere partiene. Sigurd Allern drøfter partienes rett til deltakelse, og belyser utviklingen av programformatene.

Medier, politikk og samfunn. Valgsendingene i norsk fjernsyn har gjennomgått en markant forandring siden de første sendingene gikk på lufta i 1961. I løpet av et halvt århundre har vilkårene for den offentlige samtalen endret seg dramatisk både når det gjelder forholdet mellom partier og velgere og medienes roller som kanal, arena og aktør.

NRK-programmene hadde som hensikt å stimulere interessen for valget og gi borgerne informasjon. Abstract Denne masteroppgaven er en retorisk analyse av en partilederdebatt fra stortingsvalgkampen i 2013. Den undersøker hvordan partilederne Erna Solberg og Jens Stoltenberg forhandler om troverdighet ved å benytte seg av angrep og selvhevdelser. Kjøp Fjernsynsvalgkampen fra Bokklubber Valgsendingene i norsk fjernsyn har gjennomgått en markant forandring siden de første sendingene gikk på lufta i 1961.

RELATERTE BØKER