Norge i Europa

Norge i Europa - Lise Rye | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lise Rye
DIMENSJON
8,31 MB
FILNAVN
Norge i Europa.pdf
ISBN
5284794427796

BESKRIVELSE

Denne boken handler om Norges forhold til europeisk integrasjon. Fra mellomkrigstidens forslag om europeisk forening til dagens EØS-tilknytning. Hvordan endte nei-landet Norge opp som EUs mest integrerte ikke-medlem? Hvorfor gir ikke EØS-avtalen politisk medbestemmelse? Hva var det egentlig som skjedde i forholdet mellom Norge og EU i perioden mellom de to folkeavstemningene?Boken gir ny kunnskap om opprettelsen av EØS, norsk europadebatt, EFTA, EUs politikk overfor tredjeland og forholdet mellom økonomisk og politisk integrasjon. Norge i Europa er den første boken som analyserer norske roller i og holdninger til hele den europeiske integrasjonsprosessen. Boken passer utmerket for studenter ved høyskoler og universiteter, og for alle andre som vil forstå norsk og europeisk politikk.Lise Rye (f. 1970) er professor i europeisk samtidshistorie ved NTNU. Ryes omfattende forskning har kretset rundt ulike former for og sider ved europeisk integrasjon. Hun var medlem av det regjeringsutnevnte europautvalget (2010-2012) og har siden 2004 undervist ved NTNUs program i europastudier.

Europa grenser mot Nord-Amerika vest for Island og Asorene i Atlanterhavet, og nord for Svalbard og Frans Josefs land i Nordishavet. Europa er jordens nest minste verdensdel. Arealet er på 10 180 000 kvadratkilometer, som utgjør 6,8 prosent av jordens landareal.

Legg til. Sikkerhet og ansvar- forstå det Norske regimet ... Vi har i flere år vært klar over at Norge trenger flere bein å stå på økonomisk.

RELATERTE BØKER