Bevissthet i kosmos

Bevissthet i kosmos - Ervin Laszlo | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ervin Laszlo
DIMENSJON
10,66 MB
FILNAVN
Bevissthet i kosmos.pdf
ISBN
5140289382933

BESKRIVELSE

Bevissthet - et mysterium og en utfordring for vitenskapen. Hva vet vi? Hva er bevissthet? Vi kan kanskje være enige om at bevisstheten er det mest effektive redskapet vi har for å løfte blikket og virkelig se oss selv og andre. For å se og å kjenne på hva som foregår og hvorfor det foregår. For å reflektere og å se konsekvenser og sammenheng. Men hvor skal vi plassere menneskets bevissthet? «Inni hjernen!» sier dagens mainstream naturvitenskap. «Vanskelig å tenke på», sier humaniora. «Hmmmmm», sier diverse alternative tenkere.Det vi vet, er at det er korrelasjon mellom bevisst opplevelse og hjerneaktivitet: Fenomenene opptrer samtidig. Men dette betyr ikke nødvendigvis at det er hjernen som skaper bevissthet. Laszlo, en ungarsk systemteoretiker og vitenskapsfilosof, som har vært nominert til Nobels fredspris to ganger, utfordrer i denne boken det etablerte synet på bevissthet. Bevissthet er muligens en grunnleggende byggestein i kosmos?En av tekstene er hentet fra Apollon, forskningsmagasinet for Universitetet i Oslo. Der refereres det til den italienske hjerneforskeren Giulio Tonini. Tonini lanserer en idé om at det finnes «litt bevissthet» overalt i naturen, om enn i en ufattelig liten grad. Ideen bryter med våre vante forestillinger og er ennå svært usikker og omdiskutert. Denne lille boken åpner for nye måter å tenke enda større rundt bevissthet på. Kan bevissthet være en byggestein i kosmos?Bokserien «På tvers» består av korte og små bøker som vil inspirere til å finne nye veier og mening der hvor færre går. Vi blir klokere av å gå på tvers. Boken er redigert av Henrik B. Tschudi. Den første boken i serien heter Dialog.

Det bygges på populærvitenskapelige utgivelser om universets bestanddeler som gluoner, kvarker, nøytroner, protoner, atomer, grunnstoffer og levende celler. Kjøp Revolusjon i vitenskapen fra Bokklubber Ervin Laszlo samler trådene fra kosmologi, kvantefysikk, biologi og bevissthetsforskning. Han gir oss et intenst fascinerende bilde av oss selv og vår egen utvikling i et univers og et kosmos som er givende, stimulerende og ikke minst meningsfylt. Litteratur * Mennesket i kosmos * Perspektiv * Kosmos og bevissthet * Hva sier vi ja til - hva sier vi nei til? * Omprogrammering.

Men hvor skal vi plassere menneskets ... Pennholderen, Torger Guttulsrud, født 10.02.38, presenterer en samling postulater og fabler om bevissthet og hensikten med kosmos. Utdannelse: Ingeniør.

RELATERTE BØKER