Sykkelens historie i Norge

Sykkelens historie i Norge - Magne Brekke Rabben | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magne Brekke Rabben
DIMENSJON
7,61 MB
FILNAVN
Sykkelens historie i Norge.pdf
ISBN
3501702297329

BESKRIVELSE

Vi har alle et forhold til sykkelen - selv de av oss som stort sett lar den stå i boden. Sykkelen kan være et fornuftig fremkomstmiddel i hverdagen, men også et leketøy og en turkamerat. Sykkelen har gitt glede, frihet og fart til mange siden den slo igjennom på 1800-tallet. Men i like lang tid har den vært kontroversiell. Sykkelens plass i trafikken har bestandig vært et hett tema. Denne boken tar for seg sykkelens historie i Norge: fra den første pedalløse sparkesykkelen tidlig på 1800-tallet og til el-syklene i dag. Den handler om sykkelens tekniske utvikling og om norsk sykkelindustri, men i enda større grad om samfunnets forhold til sykkelen. Boken forteller om hvem som har syklet og hvorfor de har syklet, men også om hvordan det har vært å sykle i Norge og hva vi har ment om sykkelen og syklistene - både før og etter at privatbilene inntok veien.

Den handler om sykkelens tekniske utvikling og om norsk sykkelindustri, men i enda større grad om samfunnets forhold til sykkelen. Norges historie dekker perioden fra de første menneskene kom til landet og fram til vår tid.De tidligste sporene etter menneskelig bosetning i Norge er fra steinalderen, som begynte rundt år 9000-10 000 før vår tidsregning.. Vår pris 319,-(portofritt). Vi har alle et forhold til sykkelen - selv de av oss som stort sett lar den stå i boden.

Bøker / INTERVJU. Sykkelen: En trussel i 150 år.

RELATERTE BØKER