De to kulturer

De to kulturer - C.P. Snow | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
C.P. Snow
DIMENSJON
6,27 MB
FILNAVN
De to kulturer.pdf
ISBN
3931879817180

BESKRIVELSE

I vesten står to forskjellige vitenskapelige kulturer steilt i mot hverandre: den naturvitenskapelige og den humanvitenskapelige. Snow fremhever at å overkomme denne motsetningen er avgjørende for å sikre vestens fremtid.Den vestlige vitenskapelige kultur har frembragt to vidt forskjellige retninger som står steilt mot hverandre: den naturvitenskapelige og den humanvitenskapelige kultur. I dette klassiske essayet fra 1959 hevder Charles Percy Snow at disse gruppene av intellektuelle ikke forstår hverandre og heller ikke kan snakke sammen - det eksisterer til og med fientskap mellom dem! Å overkomme denne motsetningen er en avgjørende oppgave for å sikre vestens fremtid. Innledning ved idéhistoriker Trond Berg Eriksen og fysiker Kristoffer Gjøtterud.Nr. 38 i Cappelens upopulære skrifter.

Men måten vi spiser på, formerer oss og forflytter oss på, er kultur. Sosialantropologer er forskere som undersøker ulike kulturer, sammenlikner dem og prøver å finne grunner til de kulturelle forskjellene.

Noen ungdom føler seg presset til å leve et dobbeltliv, der løgn kan føles som eneste utvei. Dette er natur, ikke kultur. Men måten vi spiser på, formerer oss og forflytter oss på, er kultur.

RELATERTE BØKER