Lærebok i bibelhebraisk

Lærebok i bibelhebraisk - Jarl Henning Ulrichsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jarl Henning Ulrichsen
DIMENSJON
4,12 MB
FILNAVN
Lærebok i bibelhebraisk.pdf
ISBN
1808312823474

BESKRIVELSE

Boken gir en inngående innføring i bibelhebraisk. Sentrale emner i grammatikken illustreres med eksempler hentet fra bibeltekster. Til tekstene er det utarbeidet fortløpende ordlister og språklige kommentarer. Leksjonene inneholder tallrike bøyningsmønstre og oversikter. I tillegg til leksjonene finnes det omfattende og oversiktlige paradigmer til bøyning av pronomener, nomener og partikler med suffikser, tallord og verb. Boken inneholder også en ordliste til hele læreboken, stikkordsregister, stedsregister og noen nyttige tillegg. Med sine mange oversikter og paradigmer er læreboken godt egnet til bruk i undervisning av bibelhebraisk. Den kan også anvendes til selvstudium. Jarl Henning Ulrichsen er professor i Det nye testamente og dets omverden ved Institutt for arkeologi og religionsvitenskap, NTNU. Han har skrevet bøker og artikler til den hebraiske bibel, førkristen jødedom og Det nye testamente og har arbeidet med bibelspråk og andre gamle språk.

Sentrale emner i grammatikken illustreres med eksempler hentet fra ... Kjøp 'Lærebok i bibelhebraisk' av Jarl Henning Ulrichsen fra Fagbokforlaget. Hebraisk er et semittisk språk som har vært i bruk i nær 3000 år. Blant kristne er hebraisk først og fremst kjent som Det gamle testamentes (GTs) språk.

Læreboka gir en innføring i bibelhebraisk, og inneholder alt det som man bør kunne for å lese og forstå bibeltekster med utbytte. I leksjonene blir sentrale.. KRLE 100 Kristendom m/ RLE eller tilsvarende, og TEOL221 Innføring i Bibelhebraisk.

RELATERTE BØKER