Havet, døden og vêret

Havet, døden og vêret - Narve Fulsås | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Narve Fulsås
DIMENSJON
12,84 MB
FILNAVN
Havet, døden og vêret.pdf
ISBN
4960404351774

BESKRIVELSE

Boka tek for seg korleis kystbefolkninga sine haldningar til naturkrefter, liv og død, endra seg frå 1800-talet og inn på 1900-talet. I boka viser forfattaren korleis haldningane gradvis endra seg, og korleis telegraf, dagsaviser, motorisering, forsikring og vêrmelding var med å fremje ei moderne risikooppfatning av ulykker. Arbeidet byggjer på eit variert empirisk materiale: tradisjonsstoff, skillingsviser, avisartiklar, vêrvarslingsarkiv m.m., og forfattaren trekkjer vekslar på ei rekkje forskjellige teoretiske tilnærmingar, som moderniseringsteori, språkfilosofi, vitskapssosiologi og medieteori. Har litteraturliste og personregister.

Andre religioner mener at døden er en naturlig del av livet på jorden. Du våkner opp og føler at du har sovet i lang tid, mens i realiteten har det kun gått 15 minutter. - Den eneste måten jeg vet det (at han var død red.anm.) er fordi legene var forpliktet til ... Havet er alt som særpreger denne verden, det uberegnelige, det som skiller og forener, lokker og skremmer.

Last ned omslag. Havet, døden og vêret: kulturell modernisering i kyst-Noreg 1850-1950.

RELATERTE BØKER