Glemte mennesker

Glemte mennesker - Bjørn Ivar Berg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Ivar Berg
DIMENSJON
4,77 MB
FILNAVN
Glemte mennesker.pdf
ISBN
6920678715737

BESKRIVELSE

Boken tar for seg livet til enkeltmennesker i bergstaden Kongsberg. I sentrum står en bergmannsfamilie, dannet i 1740-årene av en husmannssønn fra Hedmarken og datteren til en innvandret tysk pukkstiger. Fremstillingen følger arbeidsliv og privatliv til dem og deres slektninger fram til de vanskelige årene etter 1800, da bergverket ble nedlagt, deler av byen brant og krigen førte til matmangel. Leseren får et innblikk i arbeidslivet i gruver, pukkverk og smeltehytte, vi hører om barnearbeid og om kvinnenes liv i hus og hjem i bergmannssamfunnet. Har litteraturliste, oversikt over slektene Bratteberg og Rabenstein, ordforklaringer og ordliste.

Hjernen vår er nemlig smartere enn vi er klar over. Har glemt ofrenes navn. 61 prosent av de spurte er heller ikke i stand til å nevne ett eneste navn på kjente mennesker som ble rammet av Stalins undertrykkelse.

Boka følger de fram til de vanskelige årene etter 1800, da bergverket ble nedlagt, deler Kjøp 'Glemte mennesker, bergmannsslekten Bratteberg på Kongsberg 1742-1812' av Bjørn Ivar Berg fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788270994151 For hadde du glemt at du glemte, og ikke vært klar over det, kunne det vært tegn på tidlig Alzheimers.

RELATERTE BØKER