Assistert befruktning

Assistert befruktning - Anne Forus | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Forus
DIMENSJON
5,25 MB
FILNAVN
Assistert befruktning.pdf
ISBN
3000096019747

BESKRIVELSE

I 1978 skjedde noe som ga ufrivillig barnløse par et nytt håp om å få barn: verdens første prøverørsbarn, Louise Brown, ble født. I 1978 var dette en sensasjon, og reaksjonene var sterke og delte. I dag er assistert befruktning et vanlig behandlingstilbud, og det er født mer enn 5 millioner barn etter ""prøverørsbehandling"". Assistert befruktning er fortsatt omdiskutert - mer enn 30 år etter at teknologien ble tatt i bruk. Spørsmålene er mange: Hvem skal få tilbud om assistert befruktning? Har noen mer ""rett"" til assistert befruktning enn andre? Hvem skal betale - helsetjenesten, de som får tilbudet? Er det greit å donere egg og sæd? Skal sæd- og eggdonor i så fall være anonym? Hva med surrogati - er det greit? Bør kvinnene som bærer fram barnet i så fall få betalt eller ikke?I denne boka gir forfatteren oss foruten de ulike argumentene i denne diskusjonen, også et ""lynkurs"" i hva som er de medisinske og praktiske fakta når det gjelder assistert befruktning.

Etter en lang debatt i Stortinget tirsdag, ble det vedtatt å tillate at enslige kvinner skal kunne få assistert befruktning. Fra 1. juli tillates assistert befruktning for enslige.

Godkjente metoder og virksomheter. Preimplantasjonsdiagnostikk (PGD).

RELATERTE BØKER