Stølane i Førde; frå fjord til bre

Stølane i Førde; frå fjord til bre Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,41 MB
FILNAVN
Stølane i Førde; frå fjord til bre.pdf
ISBN
7268487279812

BESKRIVELSE

Stølane og stølslivet har i hundrevis av år vore avgjerande for gardane i Førde. Denne boka presenterer alle dei 112 stølane, og for første gong får du sjå heile kommunen - som strekkjer seg frå fjorden til breen - mellom to permar. Dette er ein grundig og unik dokumentasjon av livet på stølane på 1800-/1900-talet i tekst og bilete, fortald av dei som sjølv opplevde det. Dei minnest ansvar og slit, men òg mykje glede, samhald, dramatikk og litt romantikk. Boka er illustrert med fleire hundre gamle og nyare foto, og i tillegg er heile kommunen flyfotografert med stølar og gardar innteikna. Boka er ein god vegvisar til å forstå og oppleve det mangfaldige stølslandskapet i Førde. Tolv fagartiklar gjev nye opplysningar og set forhold kring stølinga inn i ein vidare samanheng, både tidsmessig og geografisk. «Stølane i Førde» har i stor grad lokalt fokus, men boka har opplysningar og perspektiv som er interessante for langt vidare område.

Reiselivsplanen for Sogn og Fjordane 2010-2025. Kjøp billige bøker, kontorrekvisita, hobbyartikler og leker innen selja forl. hos Adlibris Reise Førde, Sogn og Fjordane: Tripadvisor har 1 103 anmeldelser og artikler om hva du kan gjøre, hvor du kan spise og hvor du kan bo når du er i Førde. Nyt storslagen utsikt over fjord, bre og fjell.

I kommunen er det breitt tilbod av bustadar og tomter. Førde bygdalag har tilrettelagt området Strando i Førde med badeplass og toalett. Området ligg mellom Rhododendronparken Rex Garden og sentrumsområdet i Førde, som er knytt saman med eit nettverk av turstiar.

RELATERTE BØKER