Kristian Bjerknes

Kristian Bjerknes - Åse Moe Torvanger | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åse Moe Torvanger
DIMENSJON
5,56 MB
FILNAVN
Kristian Bjerknes.pdf
ISBN
7251946525597

BESKRIVELSE

"Kristian Bjernes. innsats som arkitekt, museumsdirektør og verner kan ikke overvurderes." Skriver riksantikvaren Nils Marstein i sitt forord.Arkitekt og museumsdirektør Kristian Bjerknes tegnet en rekke hus som er regnet blant de beste fra mellomkrigstiden. Han forsket på og restaurerte stavkirker, og han hadde ansvaret for oppbyggingen av Gamle Bergen. Bjerknes tok også vare på gamle hus i deres opprinnelige miljø. Han kjempet for å få bygget opp igjen Bryggen i Bergen. Han tok doktorgrad på gamle Bergenhus. opprinnelse og konstruksjon.Åse Moe Torvangers gjennomillustrerte bok gir et godt og viktig bilde av en arkitekt som har betydd mye både som fornyer og bevarer av norsk arkitektur.

Se hans roller (4) og relasjoner (1) i næringslivet - og hvilke bransjer Kristian Bjerknes er aktiv i. Kontaktinformasjon for Christian Bjerknes, telefonnummer, adresse og mer kontaktinformasjon. Kristian Bjerknes' karriere kan deles i to: I mellomkrigstiden var han en betydelig arkitekt i Bergen og tegnet villaer preget av lokal, vestlandsk byggeskikk. Under den annen verdenskrig ble han ansatt av museumsforeningen Gamle Bergen, og han kom til å vie resten av sitt liv til oppbyggingen av dette museet. Kristian Bjerknes var en norsk arkitekt.

Han startet sin karriere som arkitekt i Bergen i 1925. Fra 1944 var han tilknyttet Gamle Bergen Museum, først som konservator, senere som direktør i perioden 1951-1971. Kristian Bjerknes er på Facebook.

RELATERTE BØKER