Fiolinen fra Auschwitz

Fiolinen fra Auschwitz - Maria Àngels Anglada | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maria Àngels Anglada
DIMENSJON
6,10 MB
FILNAVN
Fiolinen fra Auschwitz.pdf
ISBN
9081302655499

BESKRIVELSE

En uforglemmelig historie om en mann som nekter å overgi sin verdighet i møte med historiens største grusomheter Krakow 1991: En eldre kvinne spiller på en fiolin med en helt særegen, vakker klang. Hennes unge musikerkollega blir fullstendig bergtatt av det han hører, og kvinnen forteller at instrumentet har en spesiell historie ... Den polske jøden Daniel befinner seg i Auschwitz, helt nedbrutt av alle pinslene han og de andre fangene utsettes for. Minnet om kvinnen han elsker blir svakere for hver dag, og håpet om en fremtid blir stadig mindre. Men så avsløres Daniels fortid som en dyktig fiolinbygger, og to av leirens farligste menn inngår et grusomt veddemål: Hvis Daniel kan reparere en ødelagt fiolin og få den til å lyde like vakkert som før, vinner kommandanten en kasse god burgundervin. Hvis han mislykkes, får leirens ondskapsfulle lege lov til å bruke Daniel til sine grusomme eksperimenter. Daniel er fullstendig utmattet og kan når som helst bryte sammen, men han prøver å finne tilbake til sine tapte kunster - både for kunstens skyld og for å redde sitt eget liv ...

En av årets ferske oversatte romaner, «Katten», har brukt hele 15 år på å nå norske lesere. Fra forlagets omtale: Krakow 1991: En eldre kvinne spiller på en fiolin med en helt særegen vakker klang. Det viser seg at instrumentet har en bemerkelsesverdig historie:Den polske jøden Daniel befinner seg i Auschwitz, og all hans menneskelighet er i ferd med å brytes ned. Vår pris 345,-(portofritt).

The Auschwitz violin. Maria Ángels Anglada.

RELATERTE BØKER