Demokrati

Demokrati Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,61 MB
FILNAVN
Demokrati.pdf
ISBN
5404897826915

BESKRIVELSE

Demokratiet er en måte å organisere samfunnet på, der «det ikke er noen få, men flertallet som styrer». Denne enkle definisjonen, som ble formulert av den greske hærføreren og politikeren Perikles for over 2400 år siden, fanger godt inn det som er idealet bak demokratiske styresett også i vår egen tid. Mellom oss og Perikles ligger det en rikholdig historie, og denne boken er et utsyn over utviklingen av demokratiet som idé og politisk praksis fra antikken til det tjueførste århundret. Boken ser også i flere av bidragene nærmere på de grunnleggende ideene bak det moderne demokratiet, og lar oss se vårt eget politiske system fra nye og noen ganger uvante vinkler. Demokrati - historien og ideene har slik sett et dobbelt siktemål. I tillegg til å være en bred innføring i sitt tema, har den også som mål å bidra til økt bevissthet og kritisk refleksjon om demokratiet i Norge og ellers i verden.

Som navnet tilsier, er det folket i et land som bestemmer hva slags politikk som skal føres. Demokratiet ble utviklet i Hellas 500 år før Kristus, og er en ... Demokrati er en betegnelse som brukes om en styreform som baserer seg på at folket bestemmer hva slags politikk som skal føres.

Njihova prava, jednake mogućnosti za sve, društvena solidarnost i sigurnost življenja prva su i ključna obveza odgovorne, demokratske politike i države koja mora jasno i nedvosmisleno davati odgovore i rješenja za sve društvene probleme i pitanja. Demokrati er å hindre maktmisbruk gjennom rettsstatsprinsipper og maktfordeling mellom ulike offentlige myndigheter. Videre går det ut på at flertallet skal bestemme, samtidig som minoriteters rettigheter ivaretas, og at politikk utformes og vedtas på bakgrunn av offentlig debatt og konsultasjoner med interessegrupper. Demokrati som betegnelse blev for første gang brugt af grækerne i 500-tallet f.Kr.

RELATERTE BØKER