Veiledningssamtaler med elever

Veiledningssamtaler med elever - Rune Høigaard, Arild Jørgensen, Petter Mathisen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rune Høigaard, Arild Jørgensen, Petter Mathisen
DIMENSJON
10,87 MB
FILNAVN
Veiledningssamtaler med elever.pdf
ISBN
1684424389391

BESKRIVELSE

Å være lærer innebærer å være veileder. Veilederrollen har en sentral plass i den nye læreplanen for grunnskolen, og den er en viktig arbeidsform for å realisere L97 og imøtekomme de krav og behov som en lærer står overfor til daglig. Den veiledningen som gis, er avhengig av den veilederkompetansen som læreren til enhver tid har. Veiledning er en pedagogisk arbeidsform som krever spesielle kunnskaper og ferdigheter. Vårt utgangspunkt for denne boken er at veiledning kan læres. Veiledningssamtaler med elever er skrevet med tanke på å gi lærere en innføring i veiledningspedagogikk. Boken er praktisk og metodisk innrettet med eksempler fra skolehverdagen.Veiledningssamtaler med elever henvender seg spesielt til dem som arbeider med eller skal arbeide med elever på mellomtrinnet, ungdomsskoletrinnet og i videregående skole. Den vil også være nyttig for andre som arbeider med veiledning i yrke eller utdanning. Boken vil egne seg som innføringsbok i lærerutdanningen og på videreutdannings- og etterutdanningsnivå.

Veiledningssamtaler med elever henvender seg spesielt til dem som arbeider med eller skal arbeide med elever på mellomtrinnet, ungdomsskoletrinnet og i videregående skole. - veiledningssamtaler med elever - elevene søknad om skoleplass i videregående skole - spes.ped. team/TUV - oppmelding til PPT i samarbeid med lærere - oppfølging IOP - diverse rapportering (karakterstatistikk, GSI) - samarbeid med PPT i kommuner og fylket - Visma (for eksempel føringer av opplysninger om personalia, kurs, romplassering etc.) I noen tilfeller er det aktuelt med oppfølging i form av veiledningssamtaler med skole, foreldre eller elev.

I sum indikerer studier fra flere . Veiledningssamtaler med nyutdannede lærere: Hvilke tema prioriteres? Sammendrag. Artikkelen rapporterer resultater fra en studie av veiledningssamtaler mellom 4 mentorer og 26 nyutdannede lærere som alle deltok i den norske veiledningsordningen for nyutdannede lærere.

RELATERTE BØKER