Gerhard Folgerø

Gerhard Folgerø - Osvald Gilje | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Osvald Gilje
DIMENSJON
10,97 MB
FILNAVN
Gerhard Folgerø.pdf
ISBN
1363687128059

BESKRIVELSE

Gerhard Folgerø er eventyreren som ville bevise at Leiv Eirikson kunne ha seilt til Amerika i en liten båt. Osvald Gilje har ved hjelp av samtidige kilder nøstet opp en utrolig historie om eventyreren Folgerø. Osvald Gilje er født i 1948 i Bømlo. Han er utdannet sykepleier og sosionom, og arbeider nå i Oslo kommune som sykepleier. Osvald har reist mye i Amerika og sporet opp både sin egen og andres slekt. Han har drevet med slektsforskning i 40 år, og har sittet i styret i DIS Norge. Han har også vært med på å utgi noen lokale skrifter på Bømlo.

Navnebakgrunn. Skipet Roald Amundsen var oppkalt etter Roald Amundsen, som året før sporløst hadde forsvunnet i Barentshavet..

Som 11-åring vant han et pianomesterskap i Haugesund. Under andre verdenskrig fikk han undervisning av Mathias Folgerø.

RELATERTE BØKER