Vilje til frihet

Vilje til frihet - Terje Mesel, Viktor B. | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Mesel, Viktor B.
DIMENSJON
9,99 MB
FILNAVN
Vilje til frihet.pdf
ISBN
6038864577923

BESKRIVELSE

Seksuelle overgrep mot barn er grove kriminelle handlinger som kan gi omfattende skader. Historisk sett har samfunnet likevel ikke evnet å sette dette tilstrekkelig på dagsordenen. Spesielt har seksuelle overgrep mot gutter blitt oversett, og mange gutter og menn har opplevd det som svært vanskelig å stå fram med sin fortelling. Vi har også for liten kunnskap om de spesifikke utfordringene overgrepsutsatte gutter møter gjennom oppveksten og som voksne.Denne boken vil bidra med slik kunnskap. Den er en vitenskapelig refleksjon over livsfortellingen til Viktor B., som er en av bokens to forfattere. Han er nå i førtiårene, men ble som gutt utsatt for grove seksuelle overgrep av en nabo. Det er ikke bare en fortelling om skade, skam, tap og sorg. Det er også en fortelling om en ukuelig vilje til å bli fri fra egen fortid.

Frihet fra mobbing, diskriminering, urettferdighet, ensomhet. Frihet til å tro, tenke og mene høyt det vi vil, elske den vi vil, bli det vi vil, engasjere oss der vi vil.

En av de største vanskelighetene har vært å gi problemet en så klar formulering at man kan se hva det egentlig består i. Aristoteles drøfter begrepet viljesfrihet, og gir det den klassiske forbindelsen med ansvarsproblemet: hvis ikke ... Frihet er avledet fra ordet fri, et begrep som er kommet til norsk språk fra lavtysk, og betegner det motsatte av være fanget, bundet, eller begrenset.

RELATERTE BØKER