Oppgjør med kapitalismen

Oppgjør med kapitalismen - Philip Kotler | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Philip Kotler
DIMENSJON
12,27 MB
FILNAVN
Oppgjør med kapitalismen.pdf
ISBN
7157849405634

BESKRIVELSE

«Når kritikeren er Philip Kotler bør kapitalismen rette opp ryggen og følge med.» Morgen Witzel, Financial Times Ved Berlinmurens fall i 1989 stod ett økonomisk regime seirende tilbake - kapitalismen. Dens grener strekker seg fra total liberalisme og laissez-faire-kapitalisme til det man kaller autoritær kapitalisme. Den er med på å forme markedsøkonomien i alle verdens rikeste og hurtigst voksende økonomier. Men glansbildet er i ferd med å slå sprekker. Den økonomiske veksten har stoppet opp, inntekter og formuer akkumuleres av de få og styrtrike, naturressursene utnyttes for kortsiktig gevinst og gode jobber har blitt vanskeligere å finne. Philip Kotler er verdens ledende autoritet innen markedsføring, men er egentlig utdannet samfunnsøkonom under tre Nobelprisvinnende økonomer. I Oppgjør med kapitalismen identifiserer og forklarer han fjorten svakheter ved dagens kapitalisme. Hovedbudskapet til Kotler er at det ikke er for sent å få skuta på rett kjøl. Det er et økt fokus på temaer som bedre fordeling av godene, bærekraft og samfunnsansvar. I boken diskuterer Kotler noen av de beste idéene, med et mål om å bidra til en mer bærekraftig kapitalisme som kan fungere for alle. Kotler hevder de fjorten svakhetene er: 1. Den vedvarende fattigdommen 2. Økende inntektsforskjeller 3. Arbeidere under press 4. Hvordan skape arbeidsplasser med økende automatisering 5. Selskaper som ikke dekker de «samfunnsøkonomiske kostnadene» 6. Rovdriften på miljøet 7. Konjunkturbølger og økonomisk ustabilitet 8. Farene ved trangsynt egoisme 9. Gjeldsbyrde og finansregulering 10. Hvordan politikken undergraver økonomien? 11. Kapitalismens kortsiktige innstilling 12. Markedsføringens tvilsomme resultater 13. Hvordan finne den rette BNP-veksten? 14. Å skape lykke i tillegg til eiendeler

I tillegg har Kotler publisert mer enn 150 artikler i ledende tidsskrifter, blant annet i Harvard Business Review, Sloan Management Review, Business Horizons, California Management Review, Journal of Marketing, Journal of Marketing Research, Management Science, Journal of Business Strategy og ... Selv med de beste intensjoner står kirka i fare for å gå inn i rollen som 1700-talls-potetprest. Da ble prekestolene brukt for å spre folkeopplysning om potetens fortreffeligheter.

århundret. Kotler er enig i mye av det Piketty skriver, men mener at for få klarer å lese den 800 ... I boka «Oppgjør med kapitalismen», som nylig er oversatt til norsk, setter Kotler seg som mål å gjennomgå ikke mindre enn fjorten svakheter ved kapitalismen, og å forslå løsninger som kan bidra til et bedre fungerende økonomisk system.

RELATERTE BØKER