Livet i livet

Livet i livet Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,93 MB
FILNAVN
Livet i livet.pdf
ISBN
9415818899624

BESKRIVELSE

Bjørn Olav Roaldseth tilbrakte sine første 18 år på Frelsesarmeens barnehjem i Ålesund. Av forskjellige grunner utviklet han seg seint, hadde store språkproblemer og ble en skoletaper gjennom hele barneskolen. Men da han kom i 8. klasse (Framhaldskolen) løsnet det for Bjørn Olav på ulike måter. Han fortsatte fremgangen, med realskole og gymnas, studerte teologi og ble lærer og prest. Han tok doktorgrad i filosofi og er i dag førsteamanuensis med ansvaret for examen philosohicum ved Samfunnsvitenskapelig fakultet, Universitetet i Stavanger. Denne boka handler om denne eiendommelige livshistorien, med tilbakeblikk og hilsener fra kolleger og venner, og Bjørn Olav har selv gitt oss et interessant streif gjennom livet sitt så langt, og en innføring i hans filosofiske mantra: Livet i Livet, som også er tittelen på hans doktorgrad. Forfatter/red. er Harald Grytten, f. 1938, utdannet filolog med norsk som hovedfag fra Universitetet i Bergen. 10 år i gymnaset, 20 år som bestyrer av Aalesunds Museum, resten av livet fri skribent, taler og ålesunder. Har skrevet og fått utgitt ca 80 bøker særlig om særtrekk ved Ålesund og ålesundere og spesielle sider ved Sunnmøre og sunnmøringer. Står gjerne på krakk når han taler. Gammel venn av Bjørn Olav.

-I bare tre ord kan jeg oppsummere alt jeg har lært om livet: Det går videre. Livet i fjæra; Elias & vennene; Nettbutikk; Morsomme skapninger som smaker godt! Du har sikkert fisket småkrabber ved sjøen om sommeren. Strandkrabbene blir ikke så store som de vi pleier å spise, ... Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om livet og mer enn 1200 andre emner. Livet til innbyggerne i Bergfoss er fylt av kjærlighet, forelskelse og dramatikk, men også smerte, svik og utroskap.

De vanligste kriteriene som inngår er: Til lærersider. Brytarstyring.

RELATERTE BØKER