Kulturelle hjørnesteiner

Kulturelle hjørnesteiner - Inger Birkeland | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Birkeland
DIMENSJON
8,31 MB
FILNAVN
Kulturelle hjørnesteiner.pdf
ISBN
9824576303274

BESKRIVELSE

Hva kan ensidige industristeder lære oss om klimaomstilling? I Kulturelle hjørnesteiner presenteres ny forskning og nye, teoretiske og didaktiske perspektiver på klimaomstilling. God klimaomstilling starter hjemme, det vil si der hvor folk bor, i skoler og barnehager, gjennom utvikling av kultur, kunnskap og læring. Her presenteres forskning i og med skoler og barnehager i Tinn og Notodden, kommuner med ensidige industristeder som har lang erfaring med krevende omstillingsprosesser. Forfatteren undersøker hvilke betydninger sted har for dannelse og sosialisering, og viser hvordan sted kan brukes som en integrerende ramme for undervisning om klimaendringer og for klimaomstilling. Boken er skrevet for kultur- og samfunnsforskere og er i tillegg relevant for undervisning i samfunnsfag i lærerutdanningene, i skolen og for alle med interesse for stedsutvikling. Inger Birkeland har doktorgrad i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo (2002) og er tilsatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Telemark.

I disse dager blir den industrielle kulturarven på Rjukan og Notodden fremmet for Unescos liste over verdens kultur- og naturarv. NY BOK: Kulturelle hjørnesteiner Denne boken presenterer nye teoretiske og didaktiske perspektiver på klimaomstilling. Jeg viser at god klimaomstilling starter hjemme, der folk bor, i skoler og i barnehager og gjennom utvikling av kultur, kunnskap og læring. Kjøp bøker av Inger Birkeland.

God klimaomstilling starter hjemme, det vil si der hvor folk bor, i skoler og barnehager, gjennom utvikling av kultur, kunnskap og læring. Pris: 380,-. heftet, 2014.

RELATERTE BØKER