I mors liv

I mors liv - Tore Henriksen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Henriksen
DIMENSJON
11,7 MB
FILNAVN
I mors liv.pdf
ISBN
2642538126130

BESKRIVELSE

Den komplette norske svangerskapsboken! Din kropp og helse under svangerskapet Mat og mosjon Barnets utvikling i magen fra befruktningsøyeblikket Svangerskapskontroller Fødselen Aktuelle temaer som fosterlivets betydning for barnet under oppveksten og som voksen, fosterdiagnostikk og vanskelige valg, alder og graviditet, fødselsangst og keisersnitt Stor medisinsk oppslagsdel I mors liv gir en fullstendig oppdatert oversikt over dagens svangerskapsomsorg og -kontroller i Norge og hva du som gravid kan vente deg fra første dag av svangerskapet. Fra vi er født formes vi, sjelelig og kroppslig, av et komplisert samspill mellom medfødte egenskaper og omgivelsenes påvirkning. Barndommens betydning for oss som mennesker er studert av de lærde og erfart av de fleste gjennom generasjoner. Fosterlivet er en tid som ikke likner noen annen periode i våre liv. I løpet av denne tiden utvikler vi oss fra én enkelt celle til et individ bestående av over 10 000 milliarder celler, satt sammen på en slik måte at vi straks kan lære, forme et språk, utvikle tanker, vokse, balansere kroppens ulike funksjoner, bekjempe sykdom og bringe frem neste generasjon. Hvilken rolle spiller fosterlivets miljø, i videste forstand, for hvem vi blir, i kropp og sjel? Hva med disse erfaringene vi gjør i mors liv, de første 38 ukene av vår eksistens? Går det et skarpt skille ved fødselen for hva som setter spor i oss? Tore Henriksen (f. 1949) er professor i fødselshjelp og kvinnesykdommer og leder for Fødeseksjonen ved Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. Henriksen har nærmere 30 års praktisk erfaring med graviditet og fødsel og driver forskningsprosjekter innenfor temaene fostervekst, morkakens funksjon, ernæring og svangerskapsforgiftning.

I NRK Brennpunkts dokumentar "Skadet i mors liv" møter vi tre ungdommer som ... Herren har kalt mig fra mors liv av, han har nevnt mitt navn fra min mors skjød. … Lukas 1:76 Men også du, barn, skal kalles den Høiestes profet; for du skal gå frem for Herrens åsyn for å rydde hans veier, Galaterne 1:15,16 Men da han som utvalgte mig fra mors liv og kalte mig ved sin nåde, … I knew.

Tross undersøkelser ble hun sendt hjem. Dagen etter hadde barnet ingen hjertelyd. Jeg dannet deg i mors liv For du har skapt mine nyrer, du virket meg i min mors liv.

RELATERTE BØKER