Stålverket som støpte et samfunn

Stålverket som støpte et samfunn - Harald Maaland | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Harald Maaland
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Stålverket som støpte et samfunn.pdf
ISBN
3206222798346

BESKRIVELSE

"Stålverket som støpte et samfunn" forteller historien om stålindustrien, Stålverket på Jørpeland og samfunnet rundt. Om menneskene som arbeidet i og levde av bedriften, om fagforeningenes og arbeiderbevegelsens rolle. Stålverkets historie gjennom mer enn hundre år er spesiell, men gjenspeiler også den industrielle epoken i Norge. Slik er den en kilde til kunnskap ikke bare om lokalsamfunnet på Jørpeland og i Strand, men også om norsk økonomisk og industriell historie gjennom et århundre. Gjennom flere generasjoner var Stålverket på Jørpeland en nøkkelbedrift, ikke bare for Jørpeland og Ryfylke, men også for Rogaland og Norge. Det er historien som fortelles i Stålverket som støpte et samfunn. Harald Maaland er cand. philol. fra Universitetet i Bergen 1977, med historie hovedfag, fransk mellomfag og allmenn litteraturvitenskap grunnfag. Maaland har arbeidet som journalist i Bergens Tidende 1978-1986, i Stavanger Aftenblad 1986-2015, med unntak av to år som høyskolelektor ved Høgskolen i Stavanger 1996-1998. Han har tidligere utgitt "Fra bispesete til borgerby: Stavanger 1530-1630".

"Det er en misforståelse å tro vi er nøytrale om vi som samfunn ignorerer religionen," skriver Harald Stanghelle i Aftenposten 24. desember.

Uten stålverk - bare bondegårder. Et lite helvete i Stålverket som støpte et samfunn.

RELATERTE BØKER