Skolens kvalitet skapes lokalt; presentasjon av funn fra forskningsprosjektet "Lærende regioner"

Skolens kvalitet skapes lokalt; presentasjon av funn fra forskningsprosjektet Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,19 MB
FILNAVN
Skolens kvalitet skapes lokalt; presentasjon av funn fra forskningsprosjektet "Lærende regioner".pdf
ISBN
3960796395069

BESKRIVELSE

Denne boka gir svar på to spørsmål: Den undersøker for det første hvorfor elever fra Sogn og Fjordane presterer uforholdsmessig bra på nasjonale prøver. For det andre kartlegger den hva skoler og kommuner i resten av Norge kan lære for selv å skape bedre kvalitet i sine skoler. Det første spørsmålet er besvart ved at det gjennom lang tid er utviklet en kulturell tradisjon i Sogn og Fjordane som disponerer for at skolegang fremtrer som viktig. Dette blir i boka dels kalt «hierarkisk egalitarisme» der skole er knyttet til et likhetsorientert samfunn, et samfunn der nynorsken også er uttrykk for likeverd. Dels er denne kulturelle tradisjonen også preget av det som i boka er kalt en «folkeleg lærdomskultur», og som har sitt uttrykk i at et fylke som har mindre enn 4 % av landets befolkning, i årtier har levert mer enn 10 % av alle landets lærere. Skolers kvalitet skyldes dels systeminterne forhold ved skolen. Sentralt her er lærerkompetanse og hvordan kommunikasjonen i undervisningen bygges opp. Dels skapes kvalitet også ved hvordan skolen forholder seg til sine omgivelser, og de systemeksterne vilkår som nærmiljøet representerer. Studiene er gjennomført av forskere fra en rekke ulike fagfelt filologer, økonomer, organisasjonsteoretikere, statsvitere og pedagoger. Gjert Langfeldt er professor ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Kjøp boken Skolens kvalitet skapes lokalt; presentasjon av funn fra forskningsprosjektet "Lærende regioner" (ISBN 9788245018615) hos Adlibris.com. Fri frakt.

... Rapport fra forskergruppen, oppnevnt av Utdanningsdirektoratet og Sosial og helsedirektoratet, ... Skolens kvalitet skapes lokalt Presentasjon av funn fra forskningsprosjektet «Lærende regioner» Denne boka gir svar på to spørsmål: Den undersøker for det første hvorfor elever fra Sogn og ... Gjert Langfeldt har redigert en antologi med tittelen Skolens kvalitet skapes lokalt.

RELATERTE BØKER