Kystruteskipene Oslo-Bergen

Kystruteskipene Oslo-Bergen - Bård Kolltveit | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bård Kolltveit
DIMENSJON
8,16 MB
FILNAVN
Kystruteskipene Oslo-Bergen.pdf
ISBN
6893796886299

BESKRIVELSE

I 2019 er det femti år siden kystruteskipet "Oslo" la ut fra Bergen for siste gang og dermed satte sluttstrek for sjøverts passasjertrafikk mellom Norges to største byer. Siden 1899 - for 120 år siden - hadde de to selskapene Arendals og Det Stavangerske Dampskibsselskab stått for driften av det som ble ansett som Sørlandets motstykke til den nordnorske Hurtigruten - Kystruten mellom Oslo og Bergen. Gjennom store deler av forrige århundre sto ikke kystruteskipene tilbake for hurtigruteskipene i størrelse og standard. De hadde samme betydning for folk i byene og tettstedene langs Sørlandskysten som tilfellet var for ruteskipene nordover. Til forskjell fra tallrike bøker som er utgitt om den nordnorske hurtigrute-flåten, er svært lite skrevet om skipene i Kystruten. I denne boka gir Bård Kolltveit, pensjonert direktør ved Norsk Sjøfartsmuseum, et velfortjent æresminne over Sørlandskystens arbeidshester.

1900 faller det en viss ro over markedet, og man sitter igjen med to dominerende rederier: Stavangerske - og Arendalske Dampskipsselskap. [P] "Kystruteskipene Oslo-Bergen" 53 : Satt i trafikk Stockholm - Göteborg, S. 53 [P] "Kystruteskipene Oslo-Bergen" 54: 1893 : Drift og eierskap overført til Ångfartygs a/b Södra Sverige, Stockholm, S.

94 OSLO - BERGEN. DEN ER SKREVET AV ROLF lANGSTRØM, HARTVIG W DANNEVIG, jO VAN DER EYNDEN TORALF MØLLER HANSEN.

RELATERTE BØKER