Steilneset minnested

Steilneset minnested En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,54 MB
FILNAVN
Steilneset minnested.pdf
ISBN
6310646283216

BESKRIVELSE

Steilneset minnested i Vardø ble bygd til minne om ofrene for trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Forfølgelse av angivelige trolldomskyndige foregikk over hele Europa. I Norge var Finnmark området som ble hardest rammet av trolldomsforfølgelsen, der vanlige kvinner og menn fra de lokale samfunn ble ført for retten og dømt til ild og bål. Steilneset minnested har tre komponenter: kunst, arkitektur og historie. Boken inneholder en samling artikler som belyser minnestedet fra ulike disipliner. Arkitekter, kunstnere, historikere, litteraturhistorikere og museumsfolk gir til kjenne sine refleksjoner om minnestedet. Denne tverrfaglige tilnærmingen har som resultat en bok med mange fasetter, noe som gir en rik leseropplevelse. Minnestedet ble åpnet i 2011 og er et av Nasjonale turistvegers satsningsområder. Reidun Laura Andreassen er arkeolog og spesialrådgiver ved Finnmark fylkeskommune, med hovedansvar for museer og kulturarv. Hun har, sammen med andre ressurspersoner, vært en drivkraft gjennom alle stadier av realiseringen av Steilneset minnested. Liv Helene Willumsen er professor i historie ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi ved UiT Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Hun er ekspert på trolldomsprosessene i Finnmark, og har skrevet tekstene til minnetavlene på Steilneset minnested.

Installasjonen, som er en del av Nasjonale Turistveger, er plassert på Steglneset i Vardø. Den består av Flammehuset, med et kunstverk av den fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois, og Minnehallen, designet av den ... Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online.

Minnestedet er tegnet av arkitekt Peter Zumthor, og foruten historien om hans arkitektur og Louise Bourgeois kunst, med utgangspunkt i hennes installasjon på minnestedet, levendegjør boken rettsprotokollene til de 91 som ble ofret i de grusomme trolldomsforfølgelsene i Finnmark på 1600-tallet. Steilneset Minnested. Arkitektur & design; Historie & kultur; Kunst; En mørk del av historien fortalt gjennom kunst og arkitektur.

RELATERTE BØKER