Sentraladministrasjonens historie etter 1945. Bd. 1

Sentraladministrasjonens historie etter 1945. Bd. 1 - Tore Grønlie | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Grønlie
DIMENSJON
7,38 MB
FILNAVN
Sentraladministrasjonens historie etter 1945. Bd. 1.pdf
ISBN
3018983842328

BESKRIVELSE

Sentraladministrasjonen er regjeringens sentrale politisk-administrative apparat, først og fremst departementene og direktoratene. Et grunntema i Sentraladministrasjonens historie etter 1945 er hvordan forvaltningen er blitt politisert, omformet for å gjøre det lettere å utforme og sette i verk politikk. Bind I diskuterer tenkningen bak og utformingen av det ekspansjonsbyråkratiet som vokste frem de første 25 årene etter krigen, som redskap for en ekspansiv og styringsvillig stat. Bind II viser hvordan reformiveren tok nye former etter at ekspansjonen i 1980-årene bremset opp, næret av ambisjonen om at staten . og med den også sentraladministrasjonen . skulle bli «ny». Tore Grønlie (f. 1946) er professor i moderne historie ved Universitetet i Bergen, og har publisert en rekke arbeider i politisk og administrativ historie, herunder studier av styring og organisering i næringspolitikk og velferdspolitikk.

Bd. 1-2 fra Bokklubber Sentraladministrasjonen er regjeringens sentrale politisk-administrative apparat, først og fremst departementene og direktoratene.

Bd. 1 fra Tanum Sentraladministrasjonen er regjeringens sentrale politisk-administrative apparat, først og fremst departementene og direktoratene.

RELATERTE BØKER