Picassos Pikene fra Avignon

Picassos Pikene fra Avignon - Monica Bohm-Duchen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Monica Bohm-Duchen
DIMENSJON
11,25 MB
FILNAVN
Picassos Pikene fra Avignon.pdf
ISBN
9349184748537

BESKRIVELSE

Med de forvridde ansiktene og en sterkt erotisk utstråling, ble Pikene fra Avignon først mottatt med vantro og avsky. Først mange år etter skulle det få sin genierklærte status, og i dag regnes det for å være det første kubistiske maleri og starten på modernismen i malerkunsten. Mange undres over maleriet tilblivelse - hva foregikk i det myteomspunne kunstnerkollektivet Bateau Lavoir, hvorfor gjorde Picasso viktige endringer i motivet, og hvilken betydning spiller tittelen egentlig på?I lydbokbokserien Hør et kunstverk får du høre historiene bak malekunstens mest berømte verker. Lytterne får et innblikk i kunstneres bakgrunn, bildenes tilblivelse, hvordan de har påvirket andre verk, og nærmest levd egne liv preget av mystikk og drama.SERIEN SOM BASERES PÅ BBC'S TV-SERIE THE PRIVATE LIFE OF A MASTERPIRECE LESES AV DEN KJENTE KUNSTHISTORIKEREN TOMMY SØRBØ.VEDLAGT I LYDBØKENE LIGGER OGSÅ ET FOTO AV MALERIENE - SLIK AV DU KAN SE PÅ KUNSTVERKET SAMTIDIG SOM DU HØRER OM DET.

Først mange år etter skulle det få sin genierklærte status, og i dag regnes det for å være det første kubistiske maleri og starten på modernismen i malerkunsten. Med de forvridde ansiktene og en sterkt erotisk utstråling, ble 'Pikene fra Avignon' først mottatt med vantro og avsky. Først mange år etter skulle det få sin genierklærte status, og i dag regnes det for å være det første kubistiske maleri og starten på modernismen i malerkunsten. Forfatter: Bohm-Duchen, Monica; Tittel: Picassos Pikene fra Avignon [lydbok] Medansvarlig: Jacobsen, Ingrid Schibsted; Sørbø, Tommy; Språk: Språk: Norsk (Bokmål) Picassos Pikene fra Avignon (LYDBOK) Monica Bohm-Duchen.

Bildet er et stort oljemaleri som viser fire kvinnelige prostituerte på et bordell i Avinyó gaten i Barcelona. Dette maleriet sies å innlede kubismen i billedkunsten.

RELATERTE BØKER