Himmelrike og helvete

Himmelrike og helvete - Jón Kalman Stefánsson | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jón Kalman Stefánsson
DIMENSJON
6,20 MB
FILNAVN
Himmelrike og helvete.pdf
ISBN
6387707683526

BESKRIVELSE

Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Det har vært slik i hundrevis av år, det har alltid vært like hardt, og like farlig. Bare Bardur kan tenke seg et annet liv. Det er derfor han bærer en bok i sekken. Ved siden av ham sitter gutten. Han har knapt begynt å leve, og nå må han forstå døden. Er det slik det er å være mann, å være menneske? Og hvordan kan man fortelle om det? Islendingen Jón Kalman Stefánsson har skrevet en roman om lykke og ulykke, om himmelen og bølgene, om sorgen og kjærligheten, om alle menneskenes drømmer i en liten fiskerlandsby ved havet. Det er en liten genistrek av en bok, som utspiller seg for mer enn hundre år siden - og i dag.

Det er ikke uten grunn at på Bokelskere.no er det mange sitater fra boken - jeg tenker at man kunne tatt ut mye fra boken og laget en diktsamling. Dette er den vakreste boka jeg har lest på mange år. Det nærmeste jeg kan komme en samtidslitterær assosiasjon er Torgny Lindgrens trilogi «Humlehonning», «Hakkepølsa» og «Dorès Bibel». Lutfattig og værhardt «Himmelrik og helvete» (2010) var første bok i den trilogien som nå avsluttes med «Menneskets hjerte».

la dem vandre rundt på tørre føtter i himmelrike. ... Kjøp Himmelrike og helvete fra Tanum Islendingen Jón Kalman Stefánssons «Himmelrike og helvete» er en genistrek av en roman - 200 sider om havet, døden og kjærligheten, som på samme tid oppleves både fullstendig moderne og helt tidløs.

RELATERTE BØKER