Nytt norsk salmeleksikon; H-M; Bind II

Nytt norsk salmeleksikon; H-M; Bind II Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,42 MB
FILNAVN
Nytt norsk salmeleksikon; H-M; Bind II.pdf
ISBN
4931802176801

BESKRIVELSE

Bibelen og kirkehistorien vitner om hvordan troende mennesker til alle tider har sunget salmer, hymner og åndelige sanger i gudstjenester så vel som i det daglige liv. Nytt norsk salmeleksikon er det første kommentarverket i sitt slag på norsk. I artikler om enkeltsalmer hentet fra Norsk Salmebok belyser forfatterne salmene teologisk og historisk, litterært og musikalsk. De opprinnelige tekstene og melodiene presenteres også, og salmene er ordnet alfabetisk etter sine førstelinjer.

De opprinnelige tekstene og melodiene presenteres også, og salmene er ordnet alfabetisk etter sine førstelinjer Nytt norsk salmeleksikon, bind 2 H-M. Hovedredaktør er professor ved Griegakademiet Stig Wernø Holter .

Han har oversatt en salme som er med i Norsk Salmebok (1985), salmen «Syng trøstig til Guds ære» som står på nummer 527. Flere har skrevet melodi til Ellingsens salme, blant andre Jan Elgarøy og Knut Nystedt, men Ellingsen har sagt at han skrev teksten med Lindbergs melodi i tankene, og «at det skal mye til å utkonkurrere den» (kilde: Nytt norsk salmeleksikon, bind II, side 179). The latest Tweets from Sandefjord bibliotek (@fagboksfjbib). Nye fagbøker for voksne fra Sandefjord bibliotek.

RELATERTE BØKER