Hulda og heimen

Hulda og heimen - Berit Anderson | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Berit Anderson
DIMENSJON
11,24 MB
FILNAVN
Hulda og heimen.pdf
ISBN
8658276438407

BESKRIVELSE

Boka forteller om hvordan Hulda Garborg skapte hjemmet Labråten i Asker, der ekteparet Arne og Hulda Garborg bodde fra 1897 og fram til deres død i 1924/1934. Labråten er et kunstnerhjem preget av sterke farger i både interiør og eksteriør, i tekstiler, møbler og hage. Ikke minst er hjemmet farget av de to sterke kulturpersonlighetene som bodde der, og det miljøet og den bevegelsen . norskdomsbevegelsen . som de begge var en viktig del av. Berit Anderson dokumenterer Hulda Garborgs ideer om innredning og utforming av hjemmet, ideer som ikke har mindre aktualitet i dag.

Disse draktene ble gitt navnet «bunad» Dette ble opphavet til mange moderne bunader. Þegar Hulda Valdimarsdóttir kvaddi þennan heim á föstudaginn, var sagan öll. Saga sem hófst vestur í Hnífsdal veturinn 1940.

Kari Amundsen, Berit Anderson, Ingeborg Hvidsten og Alf Stefferud. Legg i ønskeliste.

RELATERTE BØKER