Det moderne fylket

Det moderne fylket - Harald Rinde | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Harald Rinde
DIMENSJON
11,33 MB
FILNAVN
Det moderne fylket.pdf
ISBN
6757720005285

BESKRIVELSE

Nordland er like sammensatt som det er langt. Fylket strekker seg fra Bindal i sør til Andøya i nord og har et geografisk, kulturelt og næringsmessig mangfold som det knapt finnes maken til. Nordlands historie er den første samla framstillinga av Nordlands historie. Gjennom tre rikt illustrerte bind fortelles historien om området som i dag utgjør Nordland fylke. Bind 3 - Det moderne fylket tar for seg historien fra omkring 1900 og fram mot våre dager. Harald Rinde (f. 1965) er historiker og professor ved Universitetet i Agder.

Stortinget behandlet spørsmålet på nytt høsten 2018, og sammenslåingen ble endelig vedtatt. De stadig utsagnene til reindriftsorganisasjonene om alle reinbeitearealene som går tapt i Finnmark på grunn av behovene til det moderne samfunnet, stemmer ikke helt slik - for beitearealene som står til disposisjon for reindriften her har jo aldri vært større enn det de er det nå i dag.. I 1939 fantes det 6.083 gårdsbruk med dyrket innmark og innmarksbeite, utmarksbeiter ... Det nye fylket får spreke fargar og visuelle tilleggselement i fugleperspektiv.

I epidemibygningen, bygd av tre, var det 20 senger. I tillegg var det et interneringsbygg i murstein. Det andre har fått tittelen I Amtmandens dager, og tar for seg tida fra 1600 og fram til 1900.

RELATERTE BØKER