Imperiet

Imperiet - Michael Hardt, Antonio Negri | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Michael Hardt, Antonio Negri
DIMENSJON
5,97 MB
FILNAVN
Imperiet.pdf
ISBN
4620812991006

BESKRIVELSE

Imperialismen er borte slik vi kjenner til den i dag. Men i følge forfatterne av boken består imperiet. Globaliseringen gjør at makten ikke lenger avgrenses til et bestemt sted eller territorium. Overnasjonale selskaper og postindustrielle arbeidsformer preger en ny imperialistisk verdensorden der selv ikke USA kan sies å inneha verdensherredømme. Disse kulturelle og økonomiske endringene gir nye former for identitet og nye nettverk for kommunikasjon og kontroll. Boken gir et overblikk over globaliseringens historie og filosofi, den gjennomgår viktige begreper i dagens politiske debatt, og skaper begeper for en ny verdensorden. Med navneregister.

Historisk har imperiet nesten alltid vært et resultat av krig og erobring; periferiene (koloniene) ble nedkjempet og tvunget til å underlegge seg, ofte med store tap av menneskeliv. Imperium er en betegnelse (fra latin) på et større område eller rike som er dominert av en sentralmakt og normalt består av ulike folk og kulturer. Historiske eksempler inkluderer det romerske imperium og det britiske imperium.

Klassiker 1983-1988 (2CD) Imperiet Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i. 1990 00.

RELATERTE BØKER