Midlertidig ansatt

Midlertidig ansatt - Heike Geissler | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Heike Geissler
DIMENSJON
6,87 MB
FILNAVN
Midlertidig ansatt.pdf
ISBN
7041502921414

BESKRIVELSE

Når en forfatter ikke lenger er i stand til å leve av arbeidet sitt, søker hun et vikariat på et Amazon-lager i Leipzig. Det er egentlig bare ment å være en midlertidig redning ut av en økonomisk krise. Men på varelageret er man først og fremst arbeider, og et ledd i et maskineri uten mange spor av menneskelighet. Selv om forfatteren forsøker å holde på sin egen selvforståelse og selvverd, begynner hun straks å internalisere dynamikkene som regjerer - de daglige ydmykelsene, kravene, rutinene. «Midlertidig ansatt» er en roman om et nytt arbeidsliv. Den viser hvordan mennesker kan bli fremmedgjort fra seg selv og strukturene de er en del av - strukturer som de tilsynelatende nyter godt av som forbrukere. Romanen tar med leseren på innsiden av det internasjonale megaselskapet, hvor alt får fremstå med en nærmest absurd, hverdagslig klarhet.

Arbeidstaker som har vært midlertidig ansatt og som på grunn av virksomhetens forhold ikke får fortsatt ansettelse har også fortrinnsrett. Dette gjelder ikke for ansatte som er i vikariat.

Rett til sykepenger og ferie som midlertidig ansatt Blir en ansatt som er omfattet av innskuddsfritaket syk, skal han ikke meldes ut av ordningen. Det er viktig at pensjonsleverandøren får beskjed fra bedriften når sykmeldingen nærmer seg 12 måneder, slik at de kan starte saksbehandling for innvilgelse av innskuddsfritak. Mens bare 3 prosent av de ansatte over 40 år var midlertidig ansatt i 2016, var andelen 28 prosent i alderen 15-24 år og 15 prosent i alderen 25-29 år, slik det fremgår av figur 2.

RELATERTE BØKER