Presten og ateisten

Presten og ateisten - Didrik Søderlind, Stian Kilde Aarebrot | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Didrik Søderlind, Stian Kilde Aarebrot
DIMENSJON
11,93 MB
FILNAVN
Presten og ateisten.pdf
ISBN
2012466122429

BESKRIVELSE

Kan ateister ha religiøse opplevelser? Hva skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg? Stian Kilde Aarebrot er prest. Didrik Søderlind er ateist. De er kompiser, hvordan har det seg at de, som har mye annet til felles i livet, har så forskjellig livssyn? Gjennom brevskriving blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på. De går til skriftemål, Søderlind utfordres til å be mens Aarebrot må faste fra all bønn. De forsøker både å sette seg i hverandres sted og å sette hverandre fast gjennom utfordrende spørsmål. Vi får lese om en prest som har hatet Gud og en ateist som egentlig synes det kunne vært litt ålreit å tro. Dette er ikke en debattbok. I stedet er det en samtale i et ingenmannsland mellom skyttergravene som preger ordskiftet om religion. Det er en åpenhjertig dialog om tro og tvil, savn og håp.

Gjennom brevveksling og samtaler blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på. De går til skriftemål, Didrik må lære seg å be, mens Stian må faste fra all bønn. Presten og ateisten er et utmerket eksempel på at det faktisk er mulig å føre en sivilisert, vennlig og personlig dialog over livssynsgrensene - og i tillegg innrømme at vi har noe å lære av hverandre.

Det siste året har de skrevet brev til hverandre og brevene har blitt til bok. Det oppstår… Kjøp 'Presten og ateisten' av Stian Kilde Aarebrot fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER