Brennevinsforbudet i Norge

Brennevinsforbudet i Norge - Per Fuglum | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Fuglum
DIMENSJON
3,1 MB
FILNAVN
Brennevinsforbudet i Norge.pdf
ISBN
4252016395722

BESKRIVELSE

Boken er et bidrag til prosjektet "Norsk edruskapshistorie", og representerer en videreføring av arbeidet i forfatterens bok "Kampen om alkoholen i Norge 1816-1904" (Universitetsforlaget, 1972). Fuglum retter oppmerksomheten mot to problemstillinger: Bakgrunnen for forbudet og forbudets virkning og skjebne. Har litteraturliste og kilde- og personregister.

En forutsetning for smuglingen til Nøtterøy var tilførsel utenfra. Til Norge i mellomkrigstiden. Valgordninger og virkning (kildeoppgave) I 1905 og 1919 skjedde det endringer i valgordningen i Norge.

Fuglum retter oppmerksomheten mot to problemstillinger: Bakgrunnen for forbudet og forbudets virkning og skjebne. FORBUDSTIDA: Frps Erlend Wiborg sammenligner det norske pokerregelverket med brennevinsforbudet i Norge, som varte fra 1916 til 1927, da forbudet ble fjernet med folkeavstemning. Julekortet som viser et røykende kjærestepar på en kjelke i akebakken (↑), er adressert til Sørlandskysten en gang på starten av 1900-tallet. To tiår senere, på 1920-tallet, har tre kortnisser fylt kjelken med smuglersprit og forsøker å flykte fra autoritetene, under brennevinsforbudet i Norge (↓). Jurist og politiker.

RELATERTE BØKER