8 kunstnere fra Nord-Trøndelag

8 kunstnere fra Nord-Trøndelag - Trine Lotte Krogseth | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trine Lotte Krogseth
DIMENSJON
12,57 MB
FILNAVN
8 kunstnere fra Nord-Trøndelag.pdf
ISBN
5321896169130

BESKRIVELSE

Denne boken presenterer 8 kunstnere og deres billedverden. I hvert sitt kapittel forteller kunstnerne om seg selv; om bakgrunn, studier og arbeid. Leseren presenteres for ulike kunstlandskap, og kunstnernes egne ord bidrar til å utvide forståelsen av hva de jobber med, hva som opptar dem, og hva som driver dem i arbeidet med kunst. De 8 kunstnerne har til felles at de har markert seg som dyktige kunstnere nasjonalt. De har videre et forhold til tidligere Nord - Trøndelag fylke, enten ved at de er født og oppvokst der, eller har bodd i fylket i viktige perioder av barndommen, samtidig som ingen av dem bor og arbeider der som voksne. At kunstnere flytter fra regionene og til storbyene, er ikke spesielt for Nord-Trøndelag, men en generell tendens for flere regioner. Boken er skrevet på bakgrunn av to ønsker. Det første er å synliggjøre kunstnere og arbeidene deres i samtid, slik at de får en rolle i nåtid, og at ingen i ettertid kan beklage seg over at de ble oversett. Det andre er et ønske om at boken kan bidra til å utvide og aktivisere kunstfeltet utenfor storbyene, til glede for publikum, kunstnere og kulturarbeidere som ønsker å bo og arbeide der.

Nord-Trøndelag grenset til Sør-Trøndelag i sør, til Sverige i øst og til Nordland i nord. Nord-Norske Bildende Kunstnere, Svolvær, Norway. 995 liker dette · 16 snakker om dette.

261 likes. Ny bok om 8 kunstnere med røtter i Nord-Trøndelag De 8 kunstnerne har til felles at de har markert seg som dyktige kunstnere nasjonalt.

RELATERTE BØKER