Samfunnsbyggeren

Samfunnsbyggeren - Hilde Gunn Slottemo, Harald Rinde | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hilde Gunn Slottemo, Harald Rinde
DIMENSJON
3,23 MB
FILNAVN
Samfunnsbyggeren.pdf
ISBN
4294252487765

BESKRIVELSE

Kan vi tenke oss en verden uten elektrisitet? En tilværelse uten lamper, gatelys og opplysning - der sola, været og døgnets tider bestemmer hvor lyst det skal være? For hundre år siden var dette hverdagen for innbyggerne i Nord-Trøndelag. Men så, med teknologiens tryllekunst og en enkel bryter, kastet ei spinkel glødepære lys over omgivelsene og framtida. Denne boka handler om Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk og elektrisitetens betydning i Nord-Trøndelag. NTE har formet dette fylket, men også omvendt: Nord-Trøndelag som samfunn har preget bedriften NTE og bidratt til å reise et byggverk som har stått stødig i et helt århundre. For elektrisitet er mer enn lys i hver stue. Det er industri og arbeidsplasser, næringsutvikling og vekstdrømmer, det er store anlegg og naturinngrep, mobiltelefoner, elbiler og andre former for kommunikasjon, det er strømstyring og smartmålere. Elektrisitet er forming av samfunn. Alt sammen skyldes at vann - og etter hvert også andre energikilder - kan brukes til å lage lys, varme og kraft. NTEs historie er ei fortelling om all denne krafta som nå er blitt selvfølgelig, men som har revolusjonert hverdagen i Nord-Trøndelag, som på andre steder.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris SAMFUNNSBYGGEREN. Vil du skape resultater for deg selv og samfunnet, starter alt rett og slett med bare å gå i gang.

Den handler om hvordan NTE og Nord-Trøndelag har formet hverandre i 100 år. Samfunnsbyggeren Selv om det er som "kongelosen" de fleste husker Severin Evensen i dag, så var det som samfunnsbygger han satte de største og varigste sporene etter seg. Skulle hvasserfolket ha vei, så måtte de bygge og betale den selv.

RELATERTE BØKER