Religion i skrift

Religion i skrift Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,89 MB
FILNAVN
Religion i skrift.pdf
ISBN
2520145306518

BESKRIVELSE

Flesteparten av tekstene med størst og lengst virkningshistorie i verden er religiøse. Både individer og samfunn formes av religiøse tekster gjennom mangfoldige, kryssende prosesser. Siden hellige tekster er forbundet med makt, autoritet og identitet, autoriserer de regler for tro og livsførsel og legitimerer sosiale hierarkier. Samtidig er de også kilder til erkjennelse, tro og fromhet, og har ofte høy estetisk verdi. Det kulturelle nedslaget til tekster som Bibelen og Koranen er i dag globalt og når langt ut over de troendes rekker. I en annen ende av spekteret finner vi tekster med kortere holdbarhet og mer lokalt nedslagsfelt. Også populærkulturelle tekster er innvevd i komplekse sosiale og symbolske strukturer, identitetsmarkører og i bestemte religiøse tradisjoner.

Org.nr.: 917 221 812 . Åpningstider, butikken i Akersgaten: Mandag - fredag: 10-18 Religion i skrift: mellom mystikk og materialitet Av Lisbeth Mikaelsson, Ingvild Sælid Gilhus Forlag Universitetsforl.

Siden hellige tekster er forbundet med makt, autoritet og identitet, aut Kjøp 'Religion i skrift, mellom mystikk og materialitet' av Ingvild Sælid Gilhus fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788215019895 Religiøse skrifter fra de fem store verdensreligionene.

RELATERTE BØKER