Adresse Ny-Ålesund

Adresse Ny-Ålesund - Åse Kristine Tveit | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åse Kristine Tveit
DIMENSJON
8,73 MB
FILNAVN
Adresse Ny-Ålesund.pdf
ISBN
7598850744741

BESKRIVELSE

Ny-Ålesund - verdens nordligste bysamfunn. Stedet har en relativt kort, men likevel svært begivenhetsrik historie. Hollendere og engelskmenn var først ute med fangst på hval og hvalross, senere ga sel, isbjørn og polarrev et utkomme for fangstfolk bosatt på Svalbard. Flere har lett etter gull, marmor og annet av verdi i fjellene omkring Ny-Ålesund, men bare kulldrift ble en vel etablert industri fram til Kings Bay-ulykken i 1962. Ny-Ålesund var også utgangspunkt for dristige nordpolekspedisjoner med fly og luftskip i mellomkrigstiden - ikke alle med suksess. De siste tiårene har Ny-Ålesund utviklet seg til et internasjonalt forskningssamfunn. Hvert år strømmer også et stort antall turister inn mellom de små trehusene for å se sporene etter eventyr, ekspedisjoner og gruvedrift. Adresse Ny-Ålesund forteller underholdende historier om mennesker som har levd deler av livet sitt i eller ved Ny-Ålesund: en gullgraver og eventyrer, en tømmermann, ei kokke, en gruvearbeider, et søskenpar som vokste opp i byen, og en fugleforsker. Åse Kristine Tveit (f. 1963) er førstelektor ved Høgskolen i Oslo. Hun er bibliotekar og litteraturviter, og har blant annet arbeidet på Longyearbyen folkebibliotek. Hun har tidligere skrevet fagbøker og artikler om litteratur og lesing.

Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Vår pris 369,-(portofritt). Boka forteller historier om mennesker som har levd deler av livet sitt i eller ved Ny-Ålesund på Svarbard.

Ny-Ålesund gir unike forskningsmuligheter. Adresse Ny-Ålesund (bok) http://butikk.tapirforlag.no/node/1627. Fordindelse til artikkel.

RELATERTE BØKER