Et århundre i Bergen

Et århundre i Bergen - Ella Rafto, Heidi Rohde Rafto | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ella Rafto, Heidi Rohde Rafto
DIMENSJON
6,18 MB
FILNAVN
Et århundre i Bergen.pdf
ISBN
1582047142554

BESKRIVELSE

Farmor, Ella Rafto, ble født i 1916. Hun trådde sine barnesko i 1920-tallets bergensgater, der ungene lekte fritt uten voksen innblanding. Ella var en skoleflink jente, med drømmer om utdannelse. Men sykdom rammet familien, og 17 år gammel måtte hun ut i arbeid. Under krigen bidro hun i motstandsarbeidet, ble arrestert, fengslet og satt på Grini - frarøvet friheten, men aldri humøret. I 2017 fyller Ella Rafto 101 år. Hun har levd gjennom et århundre og kjent store samfunnsendringer på kroppen. Farmors historie er både allmenn og unik.

Dialekten i Bergen avviker av historiske grunner svært mye fra talemålet i omliggende områder, på bergensk gjerne omtalt som strilemål.. På 1500-tallet ble talemålet i Bergen endret i sammenheng med den tyske hanseat-handelen.Hanseatene snakket nedertysk, men bergenserne lærte seg ... På Akvariet i Bergen kan du vandre omkring blant 60 store akvarium fylt med undervannsmiljøer hentet fra saltvann, ferskvann, tropisk saltvann og tropisk ferskvann.

I dag har Bergen en befolkning på rundt 270.000 og er Norges nest ... Bergensk dialekt (ofte kalt bergens bymål eller bare bergensk) hører til de sørvestlandske dialektene. Dialekten i Bergen avviker av historiske grunner svært mye fra talemålet i omliggende områder, på bergensk gjerne omtalt som strilemål..

RELATERTE BØKER