Islam

Islam - Jan Opsal | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Opsal
DIMENSJON
3,13 MB
FILNAVN
Islam.pdf
ISBN
1725522000174

BESKRIVELSE

Hva er islam? Det finnes mange svar på dette spørsmålet. Jan Opsal presenterer islam som en historisk og aktuell religion, som en politisk og personlig religion, og som en religion som handler om både tro og praksis. Forfatteren viser hvordan konflikter mellom islam og den vestlige verden har sitt utspring langt tilbake i historien. Han presenterer tro og praksis knyttet til Muhammed, Koranen og Hadith, og han viser likheter og forskjeller mellom sunnittiske og sjiittiske retninger, sufisme og folkelig islam, samt ulike måter å møte den moderne tid på. Islam spiller en rolle i samfunnsliv, familieliv og i den enkeltes liv. Her får vi innsikt i hvordan forestillingen om lydighet kan ha stor betydning, både individuelt og i familien og samfunnet. I tillegg får vi oversikt over livsriter fra fødsel til grav og religionens høytider. Forfatteren viser også hvordan ulike retninger begrunner politiske handlinger med religion. En egen oppslagsdel inneholder blant annet et minileksikon og en nyttig oversikt over datoene for islamske høytider fram til år 2030.

Mit über 1,8 Milliarden Mitgliedern ist der Islam nach dem Christentum (ca. 2,2 Milliarden Mitglieder) heute die Weltreligion mit der zweitgrößten Mitgliederzahl..

Muslimer som bor i steder med "normal" solnedgang, faster som regel etter lokaltid. For denne gruppen har vi lagt faste- og bønnetider i vår Ramadankalender.

RELATERTE BØKER