1917 Petrograd

1917 Petrograd - Helen Rappaport | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helen Rappaport
DIMENSJON
7,72 MB
FILNAVN
1917 Petrograd.pdf
ISBN
6352931686604

BESKRIVELSE

Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene. Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Petersburg) i opprør. Midt i dramaet befant det seg en stor og sammensatt gruppe utlendinger - diplomater, journalister, forretningsmenn, bankierer, guvernanter, frivillige sykepleiere og selskapsløver i utlendighet. Mange skrev dagbok og sendte brev hjem - blant dem en engelsk sykepleier som hadde overlevd «Titanic» og den amerikanske ambassadørens svarte kammertjener. Helen Rappaport baserer fortellingen på dette svært rike materialet, hvorav mye aldri før har vært publisert. Det bringer oss rett inn i de blodige hendelsene, der vi ser, føler og hører revolusjonen slik den artet seg for de som var til stede. Den russiske revolusjonen har 100-årsmarkering i 2017. En bok for alle med interesse for historie og internasjonale samfunnsspørsmål. «En fengslende, levende og grundig dokumentert krønike om den russiske revolusjonen.» Simon Sebag Montefiore " ...spennande fortalt og med mykje dramatikk" Tom Hetland, Bergens Tidende "Denne boken er begavet historieskriving ... et dypdykk i både kjente og mer ukjente kilder - alt i en billedrik kontrastering man sjelden ser maken til." Johan O. Jensen, Adresseavisa

Petersburg eller Sankt Petersburg (russisk Санкт-Петербу́рг, Sankt-Peterburg) er den nest største byen i Russland og ligg inst i Finskebukta ved elva Neva.Byen er eit føderasjonssubjekt i Den russiske føderasjonen. Byen hadde forskjellige namn på 1900-talet, Petrograd frå 1914 til 1924 og Leningrad frå 1924 til 1991.I russisk daglegtale vert byen kalla Piter eller ... Kjøp 1917 Petrograd fra Bokklubber Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene.

Byen hadde forskjellige namn på 1900-talet, Petrograd frå 1914 til 1924 og Leningrad frå 1924 til 1991.I russisk daglegtale vert byen kalla Piter eller ... Kjøp 1917 Petrograd fra Bokklubber Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene. Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene.Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St.

RELATERTE BØKER