Sosiologisk teori

Sosiologisk teori - Niklas Luhmann | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Niklas Luhmann
DIMENSJON
5,6 MB
FILNAVN
Sosiologisk teori.pdf
ISBN
2469291884563

BESKRIVELSE

Niklas Luhmann (1927-1998) betegnes som en av det 20. århundrets mest betydelige tenkere. Luhmann utga over 60 bøker og 350 artikler, og fremdeles gis det ut manuskripter som ikke tidligere har vært publisert. Luhmann hadde stor innflytelse innen en rekke fagfelt, med sosiologi, filosofi og pedagogikk blant de viktigste. Nå foreligger endelig en samling av Luhmanns viktigste artikler innen sosiologisk teori. Flere av tekstene i denne boken har ikke tidligere vært oversatt verken til engelsk eller andre skandinaviske språk. Utvalget spenner over hele hans karriere, fra tiltredelsesforelesningen ved Universitetet i Münster i 1967 til avgangsforelesningen ved Universitetet i Bielfeld i 1993. Boken har også en grundig innledning ved Tore Bakken og Eric Lawrence Wiik. Tore Bakken er professor i sosiologi ved Handelshøyskolen BI. Eric Lawrence Wiik er stipendiat ved Handelshøyskolen BI.

Sosiologi. Sosiologi er en samfunnsvitenskap som studerer forutsetningene for, oppkomsten av og samspillet mellom samfunnets ulike elementer. Konfliktteori er perspektiver innen human- og samfunnsvitenskapene som vektlegger sosial, politisk og materiell ulikhet mellom sosiale grupper, som kritikk av det utvidede sosio-politiske systemet.Konfliktteori retter oppmerksomhet mot maktforskjellene i samfunnet, som eksempelvis manifestert gjennom klassekonflikt, og stiller seg typisk som kontrast og kontranarrativ til historisk dominante ... Pris: 402,-.

Brødsmulesti Store norske leksikon. Samfunn.

RELATERTE BØKER