Mesterlære

Mesterlære - Klaus Nielsen, Steinar Kvale | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Klaus Nielsen, Steinar Kvale
DIMENSJON
4,44 MB
FILNAVN
Mesterlære.pdf
ISBN
3559960934468

BESKRIVELSE

Boka tar opp hvilken relevans mesterlære har i dagens pedagogiske sammenhenger. Skandinaviske forfattere belyser ulike former for mesterlære ved eksempler fra vidt forskjellige områder som skredder- og smiefag, musikk, idrett og medisin, salg og forskning. Antropologen Jean Leave og filosofen Hubert Dreyfus belyser læringsformen teoretisk. Mesterlære står for et paradigmeskifte, et endret syn når det gjelder læringsteori. Implisitt handler dette om kritikk av vårt utdanningssystem, dvs all institusjonalisert utdanning. Boka passer spesielt for profesjonsutdanningene og de som arbeider med planlegging og innovasjon i utdanningssystemet.

Avsluttende refleksjoner. I denne avhandlingen har jeg gjennom en komparativ analyse av coaching og mesterlæren funnet tydelig forskjeller, og noen likheter. Ny mesterlære er den mest praksisrettede adgangsvej til en erhvervsuddannelserne.

Som metafor viser den til et asymmetrisk forhold mellom en som mestrer fagets ferdigheter (mesteren), og en som ikke gjør det (lærlingen). Mesterlære som pedagogisk idé har fått særlig sterkt fotfeste innenfor yrkespedagogikken (Skagen 2004: 118). Som metafor viser den til et asymmetrisk forhold mellom en som mestrer fagets ferdigheter (mesteren), og en som ikke gjør det (lærlingen).

RELATERTE BØKER